Bourgondische bier Proeverij

De Bourgondische Avonturier is opgericht van uit een passie voor lekker eten en drinken met daarbij de zoektocht naar avontuur. Door de jaren heen hebben er veel ontwikkelingen plaats gevonden waarbij de smaak van mensen is veranderd. Waar vroeger een café met zorg een goed getapt koud pilsje kon serveren gaat het tegenwoordig om een veel groter geheel. Een speciaal bier café is tegenwoordig een snoepkraam voor volwassenen waarbij de meest exclusieve bieren van over heel de wereld kunnen drinken. Maar wat is het nu eigenlijk allemaal en waar moet je opletten bij het bestellen van een speciaal bier?

Wil je meer leren over bier? Wil je diepere lagen vinden in bier? Of wil je gewoon verschillende bieren proeven met daarbij de juiste uitleg?

boek dan een van de drie verschillende Bourgondische Bierproeverijen

Bourgondische whiskey Proeverij

Whiskey heeft veel overeenkomsten met bier. Het is een alcoholische drank gedestilleerd uit een beslag van granen.  Whiskey komt van oudsher uit Ierland (Het waren vermoedelijk Ierse missionarissen die op hun beurt de distillatietechniek in Schotland introduceerden.) en is hoogstwaarschijnlijk wel de meest geliefde en geconsumeerde gedistilleerde drank ter wereld.

Whiskey is een van de geliefde dranken van de Bourgondische Avonturier om mee te nemen op een trip, het is een verwarmingselixer tijdens de avonturen. Een klein slokje doet je al verwarmen en een grotere slok laat je lekker slapen.

Nu zijn er heel wat verschillende whiskeys op de markt, Grain whisky, Malt whisky, blended malt, singel malt, scotsch of bourbon. Het valt allemaal onder naam whiskey maar zijn toch volledig verschillend van elkaar. Tijdens een Bourgondische Whiskey proeverij kom je alles te weten over dit goddelijke product

 

Bourgondische Wijn Proeverij

Wijn is van oudsher al een luxe product. In de middeleeuwen werd door iedereen bier gedronken omdat water giftig was, echter konden de rijkste van de rijkste het veroorloven om naast bier ook nog eens wijn te drinken. Gedurende luxe diners waarbij hertogen en koningen bij elkaar kwamen werden de besten wijnen geserveerd.

Tegenwoordig is dit nog steeds het geval, tijdens een luxe diner wordt het eten begeleid met mooie wijnen. Wanneer je een luxe etentje organiseert voor vrienden of familie en dit wordt niet begeleid door bijpassende wijnen zal je een flater slaan bij je gasten.  De clichés van witte wijn bij vis en rode wijn bij vlees zijn al lang passé.

Wil je meer over wijn te weten te komen of gewoon nieuwe wijnen ontdekken boek dan nu een Bourgondische Wijn Proeverij.